Outlet osebnih vozil Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Maserati in lahkih dostavnih vozil Fiat Professional.

 
 
 
 
 
 
 
 

NAZAJTovarna Stellantis v poljskem Tychyju praznuje nov dosežek: 2,5 milijona proizvedenih vozil Fiat 500

Tovarna Stellantis v poljskem Tychyju praznuje nov dosežek: 2,5 milijona proizvedenih vozil Fiat 500

24.03.2021

V tovarni skupine Stellantis v Tychyju na Poljskem so proizvedli 2,5 milijona vozil Fiat 500. Rekordni model, ki ga je naročil kupec iz Francije, je 500 Hybrid, opremljen z 51-kilovatnim (70 KM) mikro hibridnim motorjem: učinkovitim, kompaktnim, lahkim hibridnim pogonskim agregatom, ki ponuja zabavno in udobno vožnjo ter zmanjšuje porabo goriva in emisij. Mikro hibridna tehnologija, ki je bila leta 2020 predstavljena na modelih 500 in Panda, predstavlja Fiatov vstop v svet elektrifikacije. Fiat je hitro postal pomemben na področju elektrificirane urbane mobilnosti in dostopnosti hibridnih avtomobilov. Leta 2020 sta 500 Hybrid in Panda Hybrid, skupaj z Lancio Ypsilon Hybrid, dosegla 110.000 prodanih primerkov. Od lansiranja do danes pa so vseh treh modelov prodali več kot 155.000.
Z 2,5 milijona proizvedenih vozil, Fiat 500 podira rekord poljske tovarne v proizvodnji posameznega modela, sledita mu druga generacija modela Panda (2.168.000 vozil) in Fiat 126p (2.166.000 vozil). Ikona Fiata, ki se proizvaja na Poljskem od leta 2007, je že takoj doživela mednarodni uspeh in dosegla kupce v več kot 100 državah po vsem svetu. Skoraj 80 % vozil Fiat 500 prodajo zunaj Italije, zaradi česar je to najbolj mednarodni avtomobil in ambasador »Made in Italy«. Poleg italijanskega so njegovi najpomembnejši trgi Združeno kraljestvo, Francija, Nemčija, Španija, Belgija, Nizozemska in daljna Japonska. 500 je zavzel celo tako eksotične trge, kot so Kajmanski otoki, Curaçao, Saint Martin, Senegal in Gana.
Fiat 500 je leto 2020 zaključil kot vodilni v segmentu mestnih avtomobilov v Evropi, z najboljšim tržnim deležem doslej 17,7 %, in ponovil ter za 3 odstotne točke presegel rezultat, dosežen leto prej. Ti rekordni podatki kažejo, da je 500 izjemno priljubljen in ga stranke cenijo. Je tudi eden najbolj nagrajenih avtomobilov na svetu, kar dokazuje več kot 60 mednarodnih nagrad, podeljenih od začetka proizvodnje. Osvojil je prestižne nazive "Car of the Year 2008", "EuroCarBody 2007", "Auto Europa 2008", "World Car Design of the Year 2009", "Golden Compass 2011" in bil proglašen za najlepši avtomobil na svetu ("The Most Beautiful Car in the World").
Model 500 je bil prvič predstavljen leta 1957, od takrat je bilo prodanih več kot 6,7 milijona primerkov. Te ključne številke povzemajo moč modela v kolektivni zavesti in v svetu avtomobilizma. Postal je pomemben model več generacijam voznikov, ne glede na njihovo starost, okus ali narodnost. Skrivnost njegovega svetovnega uspeha je v nenehnem razvoju, hkrati pa ostaja zvest svojemu slogu. Fiat 500 je od nekdaj postavljal smernice in se pojavljal v številnih posebnih serijah, zasnovanih v partnerstvu z drugimi priznanimi blagovnimi znamkami iz sveta mode, prestižnih plovil, umetnosti in športa – to je navdihnilo resnično edinstvene različice, ki segajo na področja, ki niso običajna za mestne avtomobile. Tako so nastale posebne serije Diesel, Gucci, GQ in Collezione, povezane s svetom mode; izjemni Riva in Abarth Rivale, v povezavi z luksuznimi jahtami; originalni Anniversario in 560, ki sta bili izdelani ob praznovanju 60. obletnice prvotnega modela iz leta 1957; ter 500 Mirror in 120th Anniversary, posvečeni področju povezljivosti.

 
 
 

Ne zamudite ugodnih priložnosti, naročite se na vročo ponudbo!

Ne želite zamuditi ugodnih priložnosti? Naročite se na brezplačno prejemanje vroče ponudbe in 1x mesečno boste obveščeni o najboljših ponudbah!

 
    1. V družbi Avto Triglav d.o.o. Ljubljana smo tudi do sedaj osebne podatke posameznikov varovali skrbno, preudarno ter v skladu z zakonodajo. Z uvedbo Splošne uredbe o varstvu podatkov bomo raven varstva še dvignili in vam tako omogočili boljšo uporabniško izkušnjo. Naša politika varovanja osebnih podatkov je objavljena tukaj.

 
 

Pridružite se nam!

 
 
 
Za primerjavo vozil dodajte vsaj še eno vozilo
PrimerjajOdstrani vse